Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
”Torsken i Östersjön är på väg att försvinna” - Rädda Östersjötorsken ”Torsken i Östersjön är på väg att försvinna” - Rädda Östersjötorsken

”Torsken i Östersjön är på väg att försvinna”

By 16 maj, 2017Nyheter

I en debattartikel i SvD idag uppmanar företrädare från BalticSea2020 regeringen att agera för att rädda torskbeståndet i Östersjön. Stiftelsen uppmärksammar att Socialdemokraterna på sin partikongress tog beslut om att verka för ett trålförbud i Östersjön men att regeringen samtidigt fortsatt behandlar fisket främst som en näringsfråga, snarare än en miljöfråga.

”Fiskepolitiken i dess nuvarande form har bevisligen misslyckats totalt med östersjötorsken. Därför är det hög tid att pröva nya initiativ. Vårt förslag är att upphöra med trålfisket i Östersjön. Det är bråttom nu. Tänker Bucht, Skog och Lövin sitta på åskådarläktaren när den sista torsken trålas upp ur Östersjön?” frågar sig representanter från organisationen.

Läs hela artikeln här.