Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
ICES sänker kvoterna för torsk i Östersjön - Rädda Östersjötorsken ICES sänker kvoterna för torsk i Östersjön - Rädda Östersjötorsken

ICES sänker kvoterna för torsk i Östersjön

By 31 maj, 2017Nyheter

Det internationella Havsforskningsrådet (ICES) ger varje år rekommendationer till EU-kommissionen och fiskeministrarna för hur mycket torsk i Östersjön som bör fiskas. Inför 2018 föreslår ICES att kvoterna sänks med en tredjedel i det östra beståndet och mer än hälften i det västra.

I ett pressmeddelande skriver BalticSea2020:

”Tre år i rad har EU:s fiskeministrar bortsett från rekommendationerna och beviljat kvoter som inneburit överfiske. Nu är torskbeståndet i sådan kris att politikerna måste ta ansvar, både för kvoterna 2018 och för att långsiktigt rädda beståndet av torsk.”

Läs mer.