Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
WWF: “Regeringen måste rädda torsken” - Rädda Östersjötorsken WWF: “Regeringen måste rädda torsken” - Rädda Östersjötorsken

WWF: “Regeringen måste rädda torsken”

By 7 juni, 2017Nyheter

WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén skriver idag på SVT Opinion om östersjötorskens allvarliga situation. Han påpekar att samtidigt som den svenska regeringen står värd för den internationella havskonferensen i New York så har man hittills misslyckats att göra något åt torskens situation i Östersjön.

”Östersjöns miljö är under hård press av övergödning och farliga ämnen och det är ett hav långt ifrån balans. En utmärkt indikator på denna obalans är östersjötorsken och den mår dåligt, sämre än någonsin. Detta beror på en kombination av för många års ohållbart fiske samt den kritiska miljösituationen i Östersjön. Det talas om att östersjötorsken redan i dag är en ekonomiskt förlorad resurs. Om inget radikalt beslut tas av regeringarna runt Östersjön kommer torsken även att förloras biologiskt.”

Läs mer.