Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Krisen tilltar för Östersjöns torsk - Rädda Östersjötorsken Krisen tilltar för Östersjöns torsk - Rädda Östersjötorsken

Krisen tilltar för Östersjöns torsk

By 24 juli, 2017Nyheter, Okategoriserade

Tidningen Folkbladet skriver i en nyligen publicerad artikel om hur situationen för torskbeståndet i Östersjön blivit allt mer akut. Flera år av överfiske har lett till att en av havets viktigaste rovfiskar nu är i kris.

-Ju mer vi satte oss in i frågan ju tråkigare upplevde vi situationen. Torsken blir mindre, magrare och fiskarna har idag svårt att få upp sina kvoter, säger Conrad Stralka verksamhetschef för BalticSea2020 till Folkbladet.

Vidare berättar fiskaren Björn Aronsson att det blivit svårare att leva på fisket som småskalig fiskare på grund av att torskbeståndet är i så dåligt skick.

I oktober kommer stiftelsen BalticSea2020 via det nya initiativet Rädda östersjötorsken att publicera en mer omfattande forskningsrapport som analyserar möjliga åtgärder för att rädda Östersjöns torskbestånd. Rapporten ska belysa vetenskapliga, ekonomiska, ­regulatoriska och samhälleliga frågor och fungera som möjligt beslutsunderlag för alla intressenter som kan ­bidra till att rädda östersjötorsken, skriver Folkbladet.

Visa tidningssida