Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Torsken i Östersjön är inte återhämtad - Rädda Östersjötorsken Torsken i Östersjön är inte återhämtad - Rädda Östersjötorsken

Torsken i Östersjön är inte återhämtad

By 31 juli, 2017Nyheter, Okategoriserade

Sveriges Radio P4 Uppland rapporterar att torsken i Östersjön ännu inte har återhämtad sig.

-Vi har fått ett bestånd av små dvärgliknande torskar som inte växer och är stationära. Tyvärr ser det sämre ut än vad vi har trott, berättar Conrad Stralka, verksamhetschef på Baltic Sea 2020 och talesperson för Rädda östersjötorsken till P4 Uppland.

På frågan om konsumenter borde sluta fiska torsk säger Conrad Stralka:

-Nej då. Vi borde framför allt se över hur vi fiskar torsken. Det finns goda exempel i Öresund där trålfiske är förbjudet och där har du ett bestånd med stora och små välmående individer.”

Stralka avslutar med en uppmaning till Sveriges torskkonsumenter:

-Det är viktigt att känna till att det finns ett problem med torskfisket i Östersjön och att vi måste göra något åt det. Bortser vi ifrån det kommer vi förlora en matresurs som lever i balans med miljön och har lite allmän påverkan – till skillnad från köttproduktion”

Hör hela reportaget här