Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
WWF: Politisk ambitionshöjning krävs för att rädda torsken och stoppa bottendöden - Rädda Östersjötorsken WWF: Politisk ambitionshöjning krävs för att rädda torsken och stoppa bottendöden - Rädda Östersjötorsken

WWF: Politisk ambitionshöjning krävs för att rädda torsken och stoppa bottendöden

By 23 augusti, 2017Nyheter, Okategoriserade

”Torskbestånden har kollapsat både ekonomiskt och ekologiskt. Frågan om Östersjöns miljötillstånd har blivit en surdeg som våra beslutsfattare inte vet hur de ska hantera.”

Så skriver Anders Alm från WWF i ett inlägg om övergödningen i Östersjön på organisationens blogg. Alm pekar ut att de vetenskapliga råden för fiskekvoter inte följs och att det skadliga torskfisket får fortlöpa som ett stort hot mot havets framtid. Övergödningen av Östersjön har blivit värre i 15 av 17 utvärderade områden, visar en rapport som gjorts inför HELCOMs (Helsingforskonventionen, tidigare Östersjökonventionen) ministermöte 2018.

”Inför HELCOMs ministermöte nästa år behövs en kraftig ambitionshöjning och nya metoder för att vända den negativa trenden om Östersjöns miljötillstånd, för att rädda torsken och stoppa bottendöden. Klarar Sveriges regering av att återta ledartröjan och arbeta för höjd ambitionsnivå i övergödningsarbetet?” frågar sig Alm avslutningsvis.

Läs inlägget här