Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Östersjötorsken bortglömd i regeringens nya satsning för rent hav - Rädda Östersjötorsken Östersjötorsken bortglömd i regeringens nya satsning för rent hav - Rädda Östersjötorsken

Östersjötorsken bortglömd i regeringens nya satsning för rent hav

By 29 augusti, 2017Nyheter

Idag har regeringen presenterat en satsning på 600 miljoner kronor på åtgärder för rent hav. Pengarna ska bland annat finansiera åtgärder för att komma till rätta med övergödning, miljögifter och nedskräpning. Det är positivt med satsningar på Östersjön, men fiskefrågorna är bortglömda i förslaget. Frånvaron av satsningar för fiskebestånden i Östersjön eller för att rädda Östersjötorsken är påfallande. Detta trots att torsken är Östersjöns viktigaste rovfisk och trots att torskbeståndet är i kris. Regeringen har ett stort ansvar, om vi inte agerar i närtid så kan det snart vara försent.

Läs regeringens pressmeddelande i sin helhet här.