Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
"Varje torsk som fiskas lagligt i dag är en chansning från politikernas sida" - Rädda Östersjötorsken "Varje torsk som fiskas lagligt i dag är en chansning från politikernas sida" - Rädda Östersjötorsken

”Varje torsk som fiskas lagligt i dag är en chansning från politikernas sida”

By 15 september, 2017Nyheter

Isabella Hökmark (M) har ställt en skriftlig fråga i riksdagen till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) om kvoterna för torskfiske i Östersjön.

Hökmark uppmärksammar i den skrifltiga frågan att vice statsminister Isabella Lövin (MP) i sin bok Tyst hav beskrev det som att kvoterna för torskfisket är för högt satta och att varje torsk som fiskas lagligt därför ska ses som en chansning från politikernas sida. En medveten risk de tar, trots forskarnas varning. Frågan som ställs till landsbygdsminister Bucht, som även ansvarar för fiskepolitiken, är om statsrådet kan garantera att regeringen inte accepterar att kvoterna för torskbeståndet sätts på en högre nivå än vad forskarna rekommenderar.

Här kan du läsa den skriftliga frågan till landsbygdsministern