Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Isabella Hökmark (m) ställer fråga till Bucht om Östersjöns torskbestånd - Rädda Östersjötorsken Isabella Hökmark (m) ställer fråga till Bucht om Östersjöns torskbestånd - Rädda Östersjötorsken

Isabella Hökmark (m) ställer fråga till Bucht om Östersjöns torskbestånd

By 22 september, 2017Nyheter

Under torsdagens frågestund i riksdagen tog Isabella Hökmark (m) tillfället i akt att ställa en fråga till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht om Östersjöns torskbestånd. Hon hänvisade till att beståndets tillstånd är långt under biologiska gränser och att det nästan helt saknar stora torskar idag. Hökmark undrade därför om det inte fanns skäl att ta till mer drastiska åtgärder, exempelvis ett temporärt trålförbud.

Bucht menade att Sveriges linje alltid ska vara att vetenskapliga råd ska följas och lyfte fram att det i det östra beståndet idag står så illa till att forskarna egentligen inte har några vetenskapliga rön. Han hänvisade dock till att EUs råd för fiske- och jordbrukspolitik sammanträder den 9 oktober och att han inte vill föregå den diskussionen.

Här kan hela frågestunden ses, Hökmark ställer sin fråga vid ca 25.40