Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
"Bråttom att rädda östersjötorsken" - Rädda Östersjötorsken "Bråttom att rädda östersjötorsken" - Rädda Östersjötorsken

”Bråttom att rädda östersjötorsken”

By 26 september, 2017Nyheter

”Östersjötorsken är genetiskt unik och viktig för ekosystemet i Östersjön. Ändå är det i stort sett tyst från politikerna när artens existens är hotad.” Det skriver Conrad Stralka, talersperson för BalticSea2020 i en debattartikel i Blekinge Läns Tidning.

Stralka pekar på att det utkastförbud som rått sedan 2015 inte efterföljs och att så mycket som tio miljoner torskar årligen kastas överbord efter att blivit uppfiskade. Stralka uppmanar den svenska regeringen att stå på sig i förhandlingarna på EU-nivå kring nästa års fiskekvoter.

”På kort sikt måste kvoterna sättas enligt de vetenskapliga rekommendationerna, på längre sikt behövs mer kraftfulla beslut.”

Läs hela artikeln här