Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
BalticSea2020: Förhandla inte bort torsken! - Rädda Östersjötorsken BalticSea2020: Förhandla inte bort torsken! - Rädda Östersjötorsken

BalticSea2020: Förhandla inte bort torsken!

By 6 oktober, 2017Nyheter

I år är det viktigare än någonsin att fiskeministrarna behärskar sig och följer det vetenskapliga råden, och att riksdagen ger Bucht ett tufft och tydligt mandat inför förhandlingarna, det skriver Condrad Stralka, talesperson för BalticSea2020, idag i Västerviks Tidning. Uppmaningen kommer med anledning av att riksdagsledamöterna i EU-nämnden möts idag för att ge landsbygdsminister Sven-Erik Bucht mandat inför förhandlingen om nästa års fiskekvoter mellan EU:s fiskeministrar den 9-10 oktober.

Det handlar om Östersjötorsken som är mer utsatt än någonsin och Stralka menar att EUs tradition av att sätta fiskekvoter som överstiger de vetenskapliga råden måste brytas.

”Jag hoppas att EU-nämnden i år ger landsbygdsminister Bucht ett mycket tydligt mandat, och att han när fiskeministrarna möts i nästa vecka förhandlar lika skickligt och tufft som sina kollegor. I många år har fiskeministrarna beslutat om högre kvoter än de vetenskapliga rekommendationerna, något sådant utrymme finns inte när bestånden är i kris.”

Läs hela artikeln här