Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Bucht är nöjd - är Lövin också nöjd? - Rädda Östersjötorsken Bucht är nöjd - är Lövin också nöjd? - Rädda Östersjötorsken

Bucht är nöjd – är Lövin också nöjd?

By 1 november, 2017Nyheter, Okategoriserade

Idag skriver BalticSea2020 i Uppsala Nya Tidning med anledning av Buchts uttalanden kring de nyligen satta fiskekvoterna för östersjötorsken under 2018. Trots att kvoterna överstiger de vetenskapliga råden kring vad som är biologiskt hållbart sa Bucht i intervjuer efter EU-förhandlingarna att han var nöjd med kompromissen.

BalticSea2020 undra om vice statsminister Isabella Lövin (MP), som för tio år sedan skrev en bok om fiskepolitik där säger hon bland annat ”Varje torsk som fiskas lagligt i dag är en chansning från politikernas sida, där man med öppna ögon och med forskarnas klart uttalade varningar i öronen sätter torsken på spel för att rädda ett fåtal arbetstillfällen.” också är nöjd. Landsbygsdsministern är nöjd för att beslutet gynnar fiskenäringen, precis det som Isabella Lövin varnade för 2008.

Läs hela artikeln här