Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Riksdagsdebatt om torskkvoterna - Rädda Östersjötorsken Riksdagsdebatt om torskkvoterna - Rädda Östersjötorsken

Riksdagsdebatt om torskkvoterna

By 22 november, 2017Nyheter

Under tisdagen 21 november debatterades torskkvoterna i Östersjön i en interpellationsdebatt. Interpellationen var ställd av Isabella Hökmark (M) och besvarades av fiskeminister Sven-Erik Bucht (S). Isabella Hökmark framförde att kvoterna ligger över forskarnas rekommendationer och menade att ”det måste ligga i Sveriges intresse att vi behåller ett fiskebestånd med torskar i Östersjön”. Sven-Erik Bucht försvarade sig med att torskkvoterna är satta efter långa diskussioner mellan berörda länder och att den i hans mening försiktiga linjen valts efter att Sverige drivit detta i förhandlingarna. Hökmark påtalade då att fiskarna inte ens lyckats fiska upp den kvot som tilldelats då det helt enkelt inte finns tillräckligt mycket torsk i Östersjön.

Se interpellationsdebatten här