Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Experter: politiker måste våga stoppa fisket - Rädda Östersjötorsken Experter: politiker måste våga stoppa fisket - Rädda Östersjötorsken

Experter: politiker måste våga stoppa fisket

By 27 november, 2017Nyheter

Idag skriver forskarna Per Larsson, Ragnar Elmgren och Henrik Svedäng på SvD debatt och uppmanar politiken att vara modigare i sin ansträngning att rädda Östersjön. De tar bland annat upp torskbeståndet som ett exempel på hur politiken har låtit det gå så långt att östersjötorsken idag befinner sig i kris.

”Havet är vare sig fiskarnas, experternas eller förvaltarnas enskilda angelägenhet. Det tillhör oss alla. Att få fiska bör inte vara en rättighet, utan en möjlighet som får utnyttjas så länge naturen inte riskerar att ta skada. Alltför ofta faller politiken till föga till förmån för intressegrupper, opinionstryck eller kanske osäkerhet”

Läs hela artikeln här