Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ekots lördagsintervju uppmärksammade krisen för östersjötorsken - Rädda Östersjötorsken Ekots lördagsintervju uppmärksammade krisen för östersjötorsken - Rädda Östersjötorsken

Ekots lördagsintervju uppmärksammade krisen för östersjötorsken

By 15 december, 2017Nyheter

I lördags intervjuades landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i Sveriges Radios Ekots lördagsintervju, bland annat om östersjötorsken.

Första frågan från programledaren Monica Saarinen var ”hur det kommer sig att regeringen inte följer forskarnas råd gällande kvoterna för östersjötorsken”. Saarinen frågade även hur det kan vara så att ministerrådet kom fram till en kvot på 5600 ton för det västra torskbeståndet när forskarnas rekommendation var att ta ut max 3500 ton. Bucht hänvisade till att Sverige varit en restriktiv kraft i frågan om fiskekvoter inom EU men att det är en förhandlingsfråga gentemot många andra EU-länder med andra ståndpunkter. Saarinen konstaterade att kvoterna konsekvent lagts på en högre nivå än vad forskarna rekommenderat. Bucht svarade inte på frågan i sak, utan kontrade istället med en utläggning kring att frågan är komplex och att det finns många olik parametrar att väga in.

Intervjun i sin helhet går att lyssna på här