Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Olaglig trålning filmad i Öresund - Rädda Östersjötorsken Olaglig trålning filmad i Öresund - Rädda Östersjötorsken

Olaglig trålning filmad i Öresund

By 15 mars, 2018Nyheter

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt i området. Men idag rapporterar bland annat Fiskejournalen att miljöorganisationen Greenpeace under en månad dokumenterat sex förbjudna trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran vilket visar att ansvariga fiskare är väl medvetna om det olagliga i deras handling.

Läs hela artikeln här

Se orginalfilmerna hos danska Greenpeace här