Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
50 000 underskrifter mot bottentrålning efter torsk - Rädda Östersjötorsken 50 000 underskrifter mot bottentrålning efter torsk - Rädda Östersjötorsken

50 000 underskrifter mot bottentrålning efter torsk

By 2 maj, 2018Nyheter

På några veckor har kampanjen Rädda Östersjötorsken samlat in 50 000 underskrifter som uppmanar svenska politiker att verka för ett förbud mot bottentrålning efter torsk i Östersjön.

Allmänheten förstår att östersjötorsken är hotad och att det krävs drastiska åtgärder. Beslutet kan fattas av EU-länderna runt Östersjön. I sommar tar Sverige över ordförandeskapet för deras organisation BALTFISH. Det är en möjlighet för Sverige att visa handlingskraft genom att driva en miljöfråga där ett beslut skulle leda till snabba resultat.

Flera partier har uttalat att de är för ett förbud mot bottentrålning i Östersjön, nu är det dags för dem att gå från ord till handling. När namninsamlingen avslutas i sommar kommer den att överlämnas till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

För ytterligare upplysning:
Conrad Stralka, verksamhetschef på BalticSea2020
Email: conrad.stralka@balticsea2020.org
Tel: 0707-50 23 31