Warning: Creating default object from empty value in /home/raddator/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Beslut om kvoter för nästa års fiske i Östersjön - Rädda Östersjötorsken Beslut om kvoter för nästa års fiske i Östersjön - Rädda Östersjötorsken

Beslut om kvoter för nästa års fiske i Östersjön

By 15 oktober, 2019Nyheter

I natt tog ministerrådet beslut om nästa års fiskekvoter i Östersjön. För torsken har viktiga steg tagits då allt riktat fiske efter torsk förbjuds i östra Östersjön och endast en mindre bifångstkvot tillåts vars syfte är att hjälpa det småskaliga fisket att överleva den svåra beståndssituationen. Sammantaget är beslutet en framgång för Kommissionen, den svenska linjen och det finska ordförandeskapet.

Men, det är bara ett första steg på en lång resa. Överenskommelsen gäller bara för år 2020 och innehåller inga initiativ som långsiktigt bidrar till att vända situationen i Östersjön. Det är åtgärder som måste upp på politikernas och tjänstemännens agenda om vi ska återfå ett hållbart och lönsamt fiske som levererar högkvalitativa produkter till mänsklig konsumtion.

Läs överenskommelsen i sin helhet här.